ברוכים הבאים לחיי הגיימינג שלי, בלוג גיימינג עם טאץ' אישי, מדי שבוע הבלוג יתעדכן בחדשות, מידע, כתבות, ביקורות על משחקים חדשים ועוד..

יום שלישי, 12 ביולי 2011

המדריך לגיימר בברלין

הודיעו לכם שאתם נוסעים לברלין ואתם בהרהורי ה"אוף, אין מה לעשות שם"? זה המדריך בשבילכם.

בואו נתחיל בטיפ קטן, ברלין היא עיר יפיפיה ובהחלט כדאי לכם לבקר במספר מוזיאונים ובכללי פשוט לטייל בעיר ולצפות בחיי הלילה המדהימים שלה לפני או אחרי התחנות במדריך.

ועכשיו, לדבר שבגללו אתם כנראה עוד לא סגרתם את החלון הזה; מה יש לגיימר הממוצע לעשות בברלין?
בעיקרון, לא הרבה, המקומות המרכזיים בהם כנראה תרצו לבקר הם בעיקר מוזיאון הגיימינג, הסוני סנטר וחנויות אלקטרוניקה.

נתחיל מהפשוט ביותר; חנויות אלקטרוניקה, בברלין יש שתי רשתות עיקריות ששולטות בשוק, Media Markt, ו Saturn, סניף של Saturn תוכלו למצוא באלכסנדרפלאטס, וסניף של Media Markt תוכלו למצוא בקניון Alexa, גם הוא לא רחוק מאלכסנדרפלאטס.
האמת, שהמחירים בשתי החנויות האלו הם גבוהים, אפילו בסטנדרטים של הארץ, וגם הבדלים במחירים בין החנויות כמעט לא תמצאו, כך למשל, Infamous 2 (נכון ל10.7.11) עולה 53 יורו בשתי החנויות אם זכרוני אינו מטעה אותי, אך מאס אפקט 2 לPS3 , באחת עולה 30 יורו, ובשניה עולה 60 יורו, שלא לדבר על כך ש99% מהמשחקים נעולים רק על גרמנית ודיי נדיר שתמצאו משחק שיש בו גם אנגלית. (אם אתם מכתוונים לקנות משחק כלשהו של EA, תוותרו כבר עכשיו ותקנו בארץ, אלא אם כן אין לכם בעיה עם גרמנית..).
ולמרות המחירים גבוהים, בכל החנויות יש עמדות גיימינג לרוב הקונסולות, PS3 עם מוב, PSP, 3DS, אקס בוקס עם קינקט ובחלק מהחונויות יש גם WII, כך שהביקור שלכם בחנויות לא מיותר לגמרי.


נמשיך במעט גדול יותר (רק קצת), הסוני סנטר, אפילו אם אתם מבקרים שם ביום ראשון (שהוא, כזכור יום החופש של הנוצרים, לכן החנויות יהיו סגורות) עדיין שווה לבקר שם, ולו רק כדי לצפות במבנה המרהיב ולשתות קפה בקומה התשיעית, או לאכול ארוחת צהריים תחת הגג המדהים.
אך אם אתם מגיעים ביום רגיל, אתם כנראה תרוצו בריצת אמוק כשהלשון שלכם מתנופפת בצד לחנות הרשמית של סוני, "Sony Style", החנות, בעלת שלוש קומות, אמנם לא מחזיקה אצלה הרבה משחקים (למען האמת, כמעט ואין שם) וגם מה שתמצאו יהיה יקר, תהיה לכם הזדמנות פז להתנסות במשחקי תלת מימד על טלוויזית תלת מימד עם מערכת סאונד מטורפת בקומה השלישית, או להתנסות עם המוב אם עוד לא יצא לכם ( אל תצפו ליותר מדי מהמוב, אני רק מצאתי דמואים על הקונסולות והמוב היה מקולקל), כמובן שתמצאו עמדות משחק של הPSP3000 וגם של הקונסולה שעבר זמנה לפני שנולדה; הPSPGO.
כמו כן,  תוכלו למצוא את הפלאפון-קונסולה ניידת הראשון של סוני\סוני אריקסון, הXperia Play בקומה הראשונה ותוכלו להתנסות בחלק מהמשחקים המובנים על המכשיר.

המרכז נמצא בפוטסדאמר פלאטס (Potsdamer Platz) והגג שלו בולט ממרחקים, הבניין נמצא קרוב מאוד לתחנת PotsdamerPlatz לא אמורה להיות לכם בעיה למצוא אותו.



ולתחנה הכנראה אחרונה לגיימרים בברלין, מוזיאון הגיימינג, או בשמו הכמעט בלתי ניתן להגייה, ה-ComputerSpiele Museum, המוזיאון, שמחזיק באוסף הכי גדול בעולם של גיימינג (לפי טענתם) יספק לכם ללא בעיה מספר שעות מהנות ו"לימודיות" בנושא הגיימינג, עברו, ההווה ועתידו.
כרטיס עולה 5 יורו לתלמיד (הכוונה לכל מי שמתחת לגיל 18) כרטיס רגיל עולה 8 יורו, וכרטיס משפחתי עולה 15 יורו.
הכניסה למוזיאון בהחלט חובה. המוזיאון, שמציג את היסטוריית הגיימינג עוד מסוף המאה ה19 ( לא, אין שם שום קשר למריו) עד ימינו, בעזרת תחנות וידיאו שיספרו לכם מעט על המיצג\מידע שמולכם, תחנות למידה, אוסף של קונסולות עוד מימיהן הראשונים, וכן תחנות משחק של משחקים קלאסיים שכולם שמעו עליהם (כמו Monkey Island) ומשחקים שפחות מוכרים כמו Eliza (מעין סימולטור של שיחות פסיכולוגיים שמצדיק כל סטריאוטיפ שאי פעם הומצא עליהם).
במוזיאון יש גם תחנות משחק של משחקים בני ימינו, כמו הWII ותחנת PS3 עם טלוויזית תלת מימד להנאתכם ואף 6 תחנות משחקים יחודיות ודיי עתיקות שמפעילים רק לעיתים נדירות מפאת המחיר הכבד של תחזוקתן, מספר תחנות המשחק מגיע ל36 תחנות (לפי טענת המוכרים).
המוזיאון פתוח מיום רביעי עד יום שני בשעות 10:00-20:00 וסגור ביום שלישי.
המוזיאון נמצא ברחוב Karl Marx Alee 93A, תחת המיקוד 10243, בברלין.

למרות שהמדריך קצר יחסית, אני מקווה שהוא יקל עליכם או יוסיף עוד ממד לביקור שלכם בברלין, מקווה שנהניתם.


יש לכם משהו להגיד על הכתבה? אתם מוזמנים להגיד לי בתגובות :)

תגובה 1: